Д-р Силвена Байракова представи своята книга

Д-р Силвена Байракова, председател на НЧ „Отец Паисий – 1893“, представя своята книга „Народните читалища от епохата на възраждането до днес. Културологична перспектива“.

КОГА

5 юли 2023 г., 18 ч.;

КЪДЕ

НЧ "Отец Паисий–1893", гр. Велинград, кв. Лъджене;

БИЛЕТИ

вход свободен;

На 5 юли от 18 ч. в Читалището в кв. Лъджене бе представена новата книга на д-р Сивена Байракова – аналитичен и исторически преглед на зараждането и развитието на българския феномен „читалище“.

За автора д-р Силвена Байракова

Силвена Байракова завършва специалност Културология в катедра “История и теория на културата” на СУ “Св. Климент Охридски”. Отново там специализира магистратура “Трудови пазари и развитие на човешките ресурси“ и един семестър в Университета на Флоренция, Италия. От 2019 г. е член на Националния съвет за нематериално културно наследство към Министерство на културата. През 2020 година защитава дисертационен труд на тема „Българските читалища – между възхвалата и отрицанието. Читалищен мениджмънт в съвременен контекст“. През същата година е отличена за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност от министъра на културата. От 2021 г. е Председател на комисия „Международно сътрудничество“ към Съюз на народните читалища. От 2021 г. е и лицензиран обучител към „Център за професионално обучение“ на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“.

Използвани са материали от НЧ „Отец Паисий – 1893“.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.