Литературна вечер с журналиста Костадин Филипов

представяне на книга

ЛИТЕРАТУРНА ВЕЧЕР С ПОЕТА И ЖУРНАЛИСТ КОСТАДИН ФИЛИПОВ

КОГА

20 май 2022 г. (петък), 17:30 ч.;

КЪДЕ

Читалище „Отец Паисий – 1893“, гр. Велинград, кв. Лъджене;

БИЛЕТИ

вход свободен;

Заповядайте на дългоочакваната литературно-музикална вечер с поета и журналист Костадин Филипов.

Велинградчани имат удоволствието да бъдат домакин на един специален гост, който ще ни разкрие автентичните идеи, залегнали в основата на неговите авторски книги!

Костадин Филипов е добре познат на велинградчани от телевизионния екран. Започва кариерата си още на 15-годишна възраст в радио „ЧЛК“, Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност „Българска филология“, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком“.

Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком“, Пловдив, като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини, сутрешния блок „Добро утро, България“ и предаването „Дневен ред“. Днес е редактор в предаването „Преди обед“ по bTV и автор на поредицата „Разкажи ми песен“.

През 2019 г. издава дебютната си стихосбирка „На дъх от лятото“, ИК „Персей“. През ноември 2021 г. излиза и втората му книга – сборникът с новели „Ангела и Джема“.

На книжния пазар до края на 2022 г. се очаква и следващата му стихосбирка – „Нощ и нож“.

Споделете с приятел:

Използван е снимков материал от Facebook страницата на НЧ „Отец Паисий – 1893“.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.