Представяне на книгата „Споделено“ на Иван Калоянов

Есеистични разкази в мерена реч.

КОГА

28 април 2023 г., 17:30 ч.;

КЪДЕ

Художествена галерия "Цвета Шуманова", гр. Велинград, кв. Лъджене;

БИЛЕТИ

вход свободен;

На 28 април от 17.30 ч. в художествена галерия „Цвета Шуманова“ ще бъде представена новата авторска книга „Споделено. Есеистични разкази в мерена реч“ на Иван Калоянов.

Инж. Иван Калоянов е проектант, преподавател, изследовател и творец.

Роден е в Разложко, живее във Велинград. Участвал е в проектирането и изграждането на НДК, новата сграда на ВМА и
Паметника на Незнайния войн в София. Работи като преподавател, хоноруван асистент в ТУ – София, катедра „Теоретична електротехника“.

В работата си като конструктор и проектант инж. Калоянов има внедрени рационализаторски предложения и изобретения. По идеи и конструктивни
решения е проектираната от него телевизионна система на ВВМИ (дн. ВМА). Внедрява в редовно производство три нови изделия, които са включени в каталога на японската „Сунитомо Корпорейшън“ и от 1982 г. се предлагат по целия свят.

Във Великобританското патентно ведомство приемат негов патент, публикуван на 06.10.2021 г. Прави откритие – нова теорема във физиката и електротехниката с голямо практическо приложение.

Инж. Иван Калоянов твори не само в своята специалност, но и в
литературата. Издава две книги на историческа тематика – „История на въстанието в Разложко през 1878 г.“ на генерал-майор Никола Ив. Чолаков и „Родово изследване и спомени“ на протойерей Кирил Ив. Чолаков.

Отпечатва четири авторски книги. Трите от тях: „Огнени дири“, „Пирински напеви“ и „Жар под пепелта“ могат да се намерят само в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Сега излезе и новата авторска книга „Споделено. Есеистични разкази в мерена реч“. Тази своя книга посвещава на българските читалищни дейци, честните историографи и родолюбиви учители.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.