Джаз концерт на Симеон Симеонов трио

концерт

Джаз концерт на Симеон Симеонов трио

Дебютен концерт на Симеон Симеонов трио в България

КОГА

20 юли 2022, от 20:00 ч.

КЪДЕ

Читалище „Отец Паисий – 1893“, гр. Велинград, кв. Лъджене;

БИЛЕТИ

вход свободен;

На 20.07 НЧ „Отец Паисий“ има удоволствието да Ви покани на дебютния концерт на Симеон Симеонов трио в България. Триото е основано в Принс Клаус консерватория в Гронинген, Нидерландия от младежи, които споделят любовта към джаз традицията. Те ще Ви представят свои интерпретации и аранжименти на произведения на Майлс Дейвис, Тад Дамерон, Седар Уолтън, Каунт Бейси, Дюк Елингтън и Бил Еванс.

Триото е в състав:
Димитрис Каркуляс – пиано;
Кевин Йошуа – контрабас;
Симеон Симеонов – барабани.

Димитрис Каркуляс (пиано) е роден в Атина през 1996г. От малък се занивама с различни музикални инструменти включително китара, електрически бас, акордеон и цигулка. Под влиянието на майка си, която е класически пианист, Димитрис избира пианото като инструмента на който да посвети живота си. Учи в Атинската консерватория, участва активно в гръцката джаз сцена и е домакин на няколко джем сешъни в Атина. От 2020 учи джаз пиано в Принс Клаус консерватория в класа на Йаспър Софърс и Марк ван Роон и е активен учаснвик в майсторски класове на Дадо Морони, Дани Грисет, Роб Баргард и Питър Мадсен.

Кевин Йошуа (контрабас) е роден в Циребон, Индонезия през 1990г. В гимназията започва да учи електрически бас след което продължава музикалното си образование в консерваторията към университет Пелита Харапан. В третата си университетска година открива страстта си към контрабаса. Става незменна част от индонезийската джаз сцена като има възможността да учи и с имена като Оскаро  Стагнаро, Роберто Бадолио, Дамиан Ерскин, Мариус Бейтс, Крис Гусенс и други. Участва в продуциларането на няколко албума, а през 2014г. Кевин композира и аранжира своя първи абум “Contradiction”. От 2021г. започва следването на магистърската си степен в Принс Клаус консерватория в Гронинген, Нидерландия.

Симеон Симеонов (барабани) е роден в Пловдив през 1999г. Започва обучениено си по класически ударни инструменти когато е на девет години. Учи в НУМТИ “Добрин Петков” Пловдив, а после и в НМУ “Любомир Пипков” София в класа на Марина Миндова. В края на гимназиалния си период се насочва към барабаните и джаз стилистиката и записва джаз барабани в НМА “проф. Панчо Владигеров” София, в класа на професор Христо Йоцов. От 2020 година учи джаз барабани в класа на Стив Алтенберг и Йоуст ван Схайк и е активен участник в майсторски класове на Грегъри Хътчинсън, Хауърд Къртис и Джоуй Барън.

Входът е свободен.

Тук ще откриете събитието във Фейсбук.

Споделете с приятел:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.