Едгар Дега – Импресионизъм: Унищожителна истина

изложба

Едгар Дега–Импресионизъм: Унищожителна истина

частна изложба с творби на Едгар Дега (1834–1917)–френски импресионист, живописец, график и скулптор

КОГА

от 14 април до 23 юли 2022 г., от 10 до 17:30 ч., почивен ден – неделя;

КЪДЕ

Художествена галерия – Велинград (Къщата на Цвета), кв. Лъджене, ул. Васил Априлов 7;

БИЛЕТИ

възрастни – 10 лв., учащи се и пенсионери – 6 лв., ученически групи – 2 лв., деца до 6 години – безплатно; посещение с включен аудио гид: възрастни – 12 лв., учащи се и пенсионери – 8 лв.;

Насладете се на частната колекция с творби на френския импресионист, живописец, график и скулптор Едгар Дега, носеща името „Импресионизъм: Унищожителна истина“ (англ. Impressionism: Blunt Truth).

Изложбата гостува за първи път в България по покана на Исторически музей – Велинград, в сътрудничество с латвийската Art Expo Sia, като преди това жъне успех в много европейски страни, вкл. Литва, Латвия, Словакия и Полша.

Бъдете част от това изживяване, в което ще се докоснете до европейското импресионистично изкуство чрез творчеството на Едгар Дега (1834–1917) и неговите 34 произведения от частна френска колекция – пълната поредица от портфолиото на художника с хелиогравюри на монотипите, които той прави за книгата на своя приятел Людовик Халеви в периода 1877-1878 г.

Изложбата демонстрира как себеизразяването в графична форма е било важна част от духовния живот на импресиониста и е намерило израз в шедьоврите, създадени от художника.

Посетителите на изложбата ще имат възможност да ползват иновативен аудиогид, специално създаден във връзка с безопасността при COVID-19.

Изложбата е поместена в Художествена галерия – Велинград.

Споделете с приятел:

Използван е снимков материал от Исторически музей – Велинград.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.