Академия за китове

театър

Академия за китове–пътуване към собствените си бездни

спектакъл на театър VIA VERDE

КОГА

18 юни 2022 г., 19:00 ч.;

КЪДЕ

Читалище „Отец Паисий – 1893“, гр. Велинград, кв. Лъджене;

БИЛЕТИ

5 лв. за възрастни; безплатно за деца и ученици. За резервации 0888194955 или на място в библиотеката на НЧ „Отец Паисий – 1893“, кв. Лъджене.

Великият океанолог Жак Ив Кусто е казал „Където тече вода и в най-дълбоката бездна, въздухът е чист“. Казал е също, че когато се спускаш надолу, в света на мълчанието, трябва да тласкаш тежестта си, която става все по-голяма с всеки метър, все по-непреборима.

Понякога се налага да се престрашим и да се спуснем в собствените си бездни, тъмни и солени от сълзите ни, за да открием, че душите ни светят по-чисти от бисери.

Но е трудно да го сторим сами – Спускането. Тежестта, тласкането…те са постижими, когато са споделени. С някой друг. Същият като теб, но различен. Търсиш го по светлинката – малка, но истинска, която излъчва и по зова му в абисалния мрак на собствения му кошмар. Искаш да му помогнеш, така както искаш някой да помогне на теб. И докато търсиш начинът неусетно се озоваваш в „Академията за китове“…

Ако сте влюбени в книгата на Виолета Златарева и искате да видите скромния опит на театър „Виа Верде“ да превърне частичка от нея в спектакъл, заповядайте на 18.06.2022г. от 19:00ч. в Народно читалище „Отец Паисий – 1893“.

Билети можете да закупите в библиотеката на читалището или на място, преди представлението.

Ще ви очакваме заедно с авторката.

Споделете с приятел:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.